Ludovic Orban: Nu candidez la alegerile parlamentare

Data publicării:
ludovic orban fb

Liberalul Ludovic Orban anunță, printr-o postare pe Facebook, că nu va candida pentru nicio funcție publică, înainte de o decizie a instanței asupra dosarului său. Fostul ministru recunoaște însă că a avut mai multe oferte de a candida.

ludovic orban fb

În ultima vreme au apărut foarte multe bârfe, zvonuri, discuţii referitoare la ce voi face la alegerile parlamentare. Recunosc că am avut foarte multe discuţii pe tema asta, că am primit oferte, că am reflectat, la propunerea multor prieteni, la o candidatură independentă, că au existat discuţii în PNL privitoare la posibila candidatură a mea şi a altor colegi pe listele PNL”, a scris el.

Totuși, decizia a fost de a nu candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Sunt profund nedreptăţit de ceea ce mi s-a întâmplat. Acuzaţiile împotriva mea sunt total nefondate. Cu toate acestea, până când instanţa nu se va pronunţa, nu voi candida pentru nicio funcţie publică”, a spus Ludovic Orban.

Cred că orice persoană publică aflată în situaţia mea ar trebui să facă ce fac şi eu”, a încheiat el.

Potrivit procurorilor, Ludovic Orban, care își anunțase candidatura la alegerile locale din vara acestui an, ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-şi finanţa campania electorală.

Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri să ducă banii unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două televiziuni. Procurorii DNA spun că, în schimbul celor 50.000 de euro, cele două televiziuni ar fi trebuit să-i promoveze imaginea în timpul campaniei electorale.

În urma acestor acuzații, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri