Luptă în PSD pentru şefia partidului

Data publicării:
dragnea zgonea ponta rovana plumb facebook psd-1

Problema congresului va fi tranşată săptămâna viitoare, la şedinţa Comitetului Executiv. Unii social-democraţi ar vrea alegeri cel târziu în noiembrie, dar asta l-ar dezavantaja pe Victor Ponta. Premierul trebuie să îşi clarifice situaţia în dosarul penal, altfel nu poate candida. Soluţia ideală pentru el ar fi ca omul său de încredere, Rovana Plumb, să rămână interimar cât mai mult.

Din punctul meu de vedere, cred că cel mai corect ar fi să fie la termen, adică după alegerile locale şi parlamentare”, a spus Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea, deşi este şi el într-o situaţie dificilă din cauza condamnării în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare, nici nu vrea să audă de Rovana Plumb. Aşa că se gândeşte serios să candideze săptămâna viitoare la şefia interimară a PSD. Strategul partidului are un atu: este apropiat de social-democraţii din ţară, cu care a lucrat pentru toate alegerile. În plus, tocmai face un turneu prin filialele din teritoriu.

Eu cred că partidul, în continuare, trebuie să-l conducă - dacă preşedintele Ponta şi-a dat demisia - trebuie să-l conducă în continuare Liviu Dragnea. Organizaţia PSD Olt a câştigat alegerile cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea. N-au fost în conducerea naţională nici Rovana Plumb, nici Valeriu Zgonea”, a afirmat Paul Stănescu, fostul preşedinte al PSD Olt.

Despre nevoia ca alegerile interne să fie cât mai repede a vorbit şi Ecaterina Andronescu, unul dintre vicepreşedinţii PSD.

„Cred ca este nevoie de un congres pe care să îl organizam cât mai repede cu putinţă, ca prin votul colegilor să fie un preşedinte legitimat de vot şi în spatele căruia să ne aşezăm pentru a rezolva problemele pe care le avem”, a spus Ecaterina Andronescu într-o conferinţă de presă.

Un congres în toamnă l-ar avantaja şi pe Valeriu Zgonea, care mizează pe aripa tânără din PSD: parlamentari aflaţi la primul, cel mult al doilea mandat, şi care au fost promovaţi. Numai că Valeriu Zgonea nu vrea să intre în competiţia pentru preşedinţia interimară, ci doreşte doar alegeri.

Primul test mare pentru cei trei va fi Comitetul Executiv, unde vor vedea ce susţinere au din partea şefilor de filiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri