Lupta pentru Primăria Capitalei, abordată diferit de partide

Data publicării:
stampila vot europarlamentare

Sorin Oprescu a câştigat primul mandat de primar general în 2008, după ce şi-a dat demisia din PSD, partidul în care şi-a început cariera politică. Pe independentul susţinut de PSD şi ulterior de USL, Victor Ponta a afirmat, inclusiv în această vară, că îl va sprijini la alegerile din 2016. Lucrurile s-au schimbat după ce edilul, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv.

Dacă PSD nu îşi pune un candidat propriu la Primăria Capitalei nu mai avem dreptul să spunem că suntem cel mai mare partid din România. Nu mai vreau să fim la remorca nimănui, nu mai vreau să susţinem pe nimeni, decât un coleg de partid”, a declarat Liviu Dragnea.

În şedinţa în care PSD Bucureşti l-a votat pe Robert Negoiţă preşedinte, unii au şi lăsat să se înţeleagă că edilul de la sectorul 3 va fi candidatul la Primăria Generală.

„Îi urez succes lui Robert, ştiu că este ambiţios dar dincolo de ambiţie sunt convins că este şi foarte motivat să arate că ceea ce s-a întâmplat la sectorul 3 se poate extinde pe Capitală”, a spus Nicu Bănicioiu

Liviu Dragnea crede că până în decembrie se va stabili candidatul pentru București.

Cristian Buşoi, Ludovic Orban, Petre Roman, Costică Canacheu şi Gheorghe Udrişte sunt cei cinci liberali care îşi doresc să fie susţinuţi de PNL în cursa pentru cea mai importantă primărie din ţară.

„PNL-ul şi în anii de dinainte a avut candidaţi proprii, nu a venit cu independenţi din afară pe care să îi susţină partidul sau o alianţă. E o competiţie internă care, văd cel puţin până în acest moment, nu a luat în calcul, sau poate va lua în calcul, de acum încolo situaţia care s-a produs cu domnul Oprescu”, a spus Gheorghe Udrişte.

Iar un alt pretendent liberal la funcția de primar general al Capitalei, Cristian Buşoi, a spus: „După data de 15 octombrie se va face acel sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului, care, pe lângă întrebările de profil, vor testa şi notorietatea şi încrederea unor persoane vizate a fi candidaţi.”

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei sunt şi deputatul neafiliat Remus Cernea şi independentul Nicuşor Dan.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri