M. Geoană: E imposibil ca România să rămână blocată cu un premier compromis. Mulţi pesedişti votează moţiunea

Data publicării:
mircea geoana mediafax

Nu cred că undeva într-o democraţie consolidată există instituţia votului secret. Toată lumea trebuie să voteze explicit, cei care votează trebuie să ştie cum votăm. Este aceeaşi formă nonşalantă de sfidare. Nu poţi să spui unei armate de oameni: staţi în bănci, iar eu pentru imaginea proprie mă duc şi mă prezint ca un om democratic. Să ştiţi că dincolo de colegii mei din Partidul Social Românesc sunt foarte mulţi din arcul majorităţii, mulţi pesedişti, chiar şi din zona PC-PLR care ştiu că deznodământul va fi acelaşi: plecarea lui Victor Ponta din funcţia de premier şi de preşedinte al PSD, este ca un ceas care a pornit. El ticăie! Dacă astăzi nu sunt îndeplinite condiţiile nu pentru trecerea moţiunii, ci pentru ceea ce reprezintă succesiunea lui Victor Ponta la şefia Guvernului. Este imposibil ca România să rămână blocată cu un premier compromis, cu o reacţie externă complicată!”, a declarat Mircea Geoană la Digi24.

Mulţi membri ai PSD şi-ar dori să voteze moţiunea, iar stratagema aplicată de Victor Ponta nu demonstrează decât frica acestuia, mai spune senatorul.

Vor fi câţiva, cei care sunt deja convinşi că Victor Ponta reprezintă un element nociv pentru social-democraţia românească. Probabil că nu vor fi atât de mulţi cât ar fi fost dacă s-ar fi permis un vot normal, democratic, liber. Nu există altă variantă decât înlocuirea lui Victor Ponta”, a declarat senatorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri