Mădălin Voicu rămâne cu imunitate. Nicolae Păun poate fi reținut. Votul pentru arestarea sa, reluat săptămâna viitoare 

Data publicării:
Nicolae Paun si Madalin Voicu Digi24


ACTUALIZARE 17.57: Votul pentru cererea de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun va fi reluat miercurea viitoare de la ora 14.30.

Întrebați dacă nu se încalcă termenul de cinci zile pentru rezolvarea cererii DNA, deputații au explicat că nu aveau cum să programeze votul pentru ziua de mâine deoarece majoritatea parlamentarilor vor fi plecați în teritoriu.


ACTUALIZARE 16.50. Nicolae Păun nu poate fi arestat preventiv. Deputații nu au avut cvorum la votul asupra cererii DNA.


ACTUALIZARE 16:00. Nicolae Păun poate fi reținut de procurorii DNA. Majoritatea deputaților au votat în favoarea cererii înainte de DNA. 129 de voturi au fost pentru reținerea acestuia.

În scurt timp va începe votul pentru arestarea preventivă.


ACTUALIZARE 15.10. Mădălin Voicu nu poate fi nici arestat preventiv, au decis deputații.


Înainte de din plen, Mădălin Voicu şi-a susţinut nevinovăţia şi le-a cerut colegilor deputaţi să nu aprobe ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înțeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat și fără pete. Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea, pentru că sunt nevinovat și asta ar fi o umilință îngrozitoare pe care o duc, dacă Doamne ferește s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora chestiuni care țin de un fel de presiune, într-o țară care se pretinde democratică. Nu cred că cineva dintre dumneavoastră mă poate bănui pe mine de trafic de influență. Se poate reține din rechizitoriu o singură chestiune, care, după părerea mea, nu are nimic în comun cu traficul de influență, că am dat un telefon domnului Teodorovici la rugămintea lui Nicolae Păun să-l primească, nediscutând despre subiect”, a spus Mădălin Voicu.

În acelaşi dosar este acuzat şi preşedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun. Acesta nu a venit, însă, azi la dezbaterea din plenul Camerei pentru a vorbi în apărarea sa. 

Direcţia Naţională Anticorupţie îi acuză pe cei doi deputaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani. În acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire şi fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, unul dintre adjuncţii săi, Mihai Vătăşoiu, dar şi soţia lui Mădălin Voicu, Carmen Olteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri