MAE: Afirmaţia că România e Statul Islamic al UE, inacceptabilă. Nu corespunde spiritului european

Data publicării:
sediul mae 2

 

„Ministerul Afacerilor Externe apreciază că o astfel de afirmaţie este inacceptabilă”, se arată în răspunsul instituţiei pentru agenția Mediafax.

Totodată, MAE precizează că o asemenea declaraţie „nu corespunde spiritului european”.

Aproximativ 500 de persoane care au participat, marţi, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiţie prin care îi cer premierului Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc.

Participanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă primarului din Târgu Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc.

Citiți și Klaus Iohannis: Nu există o problemă a maghiarilor în România! 

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat la demonstraţie că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare. El a denunţat o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor.

Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene.

„România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI”, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

El a susţinut că autorităţile române „decapitează” săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare şi la „identitate naţională” ale maghiarilor din România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri