Mai mulți bani pentru biserici decât pentru spitale. C. Pîrvulescu: Fiecare bănuț care se duce spre biserică are rolul său electoral

Data publicării:
cristian parvulescu look nou

Pentru că, nu-i așa, Guvernul n-a mai contribuit anul acesta, pentru că în bugetul de stat nu a mai fost prevăzută nicio sumă. A fost prevăzută o sumă pentru plata serviciilor religioase, așa cum se întâmpla până acum și cum susține biserica că ar exista o înțelegere încă din 1864, de la reforma lui Cuza. Autoritățile locale din mai multe părți au luat decizia să compenseze această situație. Vorbim la alegerile locale de sute de voturi care fac diferența în București, mai ales într-un singur tur. Ne așteptăm la o prezență redusă la vot, deci fiecare vot contează, deci fiecare bănuț care se duce spre biserică are rolul său electoral”, a precizat Cristian Pîrvulescu.

De asemenea, analistul politic a tras atenția că decizia PMB de a aloca această sumă de bani bisericii vine în contextul unui scandal în sănătate.

Au luat această decizie împotriva altor politici. Au considerat că sufletul este mai important decât trupul. În momentul în care în spitalele bucureștene avem un scandal legat de copii care sunt bolnavi, avem nevoie de investiții serioase în infrastructura spitalicească, bolnavii se duc cu medicamente de acasă, s-a luat decizia să se susțină și activitatea religioasă. De ce? Uitându-mă peste comentariile politice din secolul al XIX-lea, pot să dau răspunsul folosindu-mă de jurnaliștii și politicienii de atunci: pentru că prea-sfinții părinți fac politică în favoarea unor partide. Atunci, într-un an electoral, ar fi fost puțin riscant să se facă acest lucru”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu a amintit cum sute de credincioși s-au dus pe terenul alocat unei moschei cu cruci în semn de protest față de decizia Guvernului de a finanța construcția moscheii.

Bucureștiul are cartiere sărace, are o viață religioasă serioasă în această zonă. De Ziua Crucii am văzut sutele de credincioși cum se ducea cu crucile pe terenul fostei moscheii, cu cruci pe care cu siguranță preoții de la biserici li le dăduseră. Biserica a criticat-o și a dezavuat-o în final, dar s-a produs cu sprijinul evident al bisericilor”, a conchis analistul politic.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost votat, luni, cu două luni întârziere. Anul acesta, 4,2 miliarde de lei vor fi împărţiţi între instituțiile Capitalei și nu numai, bani din care trebuie plătite şi creditele luate în anii trecuţi. Consilierii generali au decis să taie fonduri de la investiţii şi să le redirecţioneze către RATB şi RADET și să aloce 10 milioane în plus pentru biserici. 

Citiți și: 
Bugetul Capitalei, votat cu două luni întârziere. 10 milioane de lei merg către biserici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri