Majorarea accizei la carburanţi rămâne în vigoare în forma adoptată de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
benzinarie

Majorarea accizei la combustibili decisă de Guvern, prin Ordonanţă, rămâne în vigoare, după ce senatorii au respins, marţi, în plen raportul Comisiei, care cuprindea un amendament al PNL de eliminare a supraaccizei.

Raportul Comisiei de buget-finanţe la Ordonanţa Guvernului privind majorarea accizei la carburanţi, care prevedea eliminarea supraaccizei, a fost respins în plenul Senatului, cu 57 de voturi "împotrivă" şi 37 de voturi "pentru".

Astfel, Ordonanţa Guvernului privind majorarea accizei la carburanţi rămâne în vigoare în forma adoptată.

În 26 septembrie, senatorii din comisia de buget-finanţe au decis, la propunerea PNL, eliminarea majorării accizei la carburanţi.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape - de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, anunţa că majorarea accizei va genera o scumpire de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. El susţinea că această majorare se produce în etape "pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”.

De la momentul la care a fost anunţată această măsură, preţurile carburanţilor la pompă au început să crească.

Senatorii PSD, reuniţi ulterior în şedinţă, au decis să voteze ordonanţa în forma adoptată de Guvern, adică majorarea accizei la combustibili să rămână în continuare valabilă.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri