Manageri de multinaţionale, în Guvernul Cioloş. Printre ei e și un prinț

Data publicării:
mihai ghyka

Prințul Mihai Ghyka are o viață de film. Este descendent al ultimului domnitor al Moldovei, Grigore Ghica, dar a copilărit în cartierul muncitoresc Balta Albă, din București. În primăvara lui 1989 a emigrat în Canada, unde și-a găsit cu greu o slujbă.

„Eram ruşinat că nu-mi găsesc de lucru aşa că m-am dus la centrul de plasament într-o zi şi mi-am spus că cel mai bun lucru este să iau un serviciu pe care nu şi-l doreşte nimeni şi m-am uitat pe anunţuri care este cel mai prost plătit şi care mi s-a părut cel mai prost era cel de spălător de vase într-un restaurant. M-au angajat imediat, am lucrat în vara aia şi am spălat vase câte n-am spălat după aceea în toată viaţa mea”, povestește Mihai Ghyka.

S-a întors în România în 1996 și a început ca analist financiar la una dintre marile comapnii de bere. A urcat treptele ierarhice pânâ în fotoliul de manager. A schimbat industria berii cu cea a telefoniei mobile, ca director comerical al uneia dintre cele mai importante companii. După câţiva ani, și-a deschis propria firmă de consultanță în marketing.

Mihai Ghyka se va ocupa de domeniul Culturii. Și ceilalți secretari de stat au făcut carieră în mediul de afaceri privat.

Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a avut ani de zile funcţii de conducere în cele mai mari mai mare companii autohtone de petrol şi gaze. Din aceleşi domeniu vin Georgeta Corina Popescu şi Aristotel Marius Jude, secretari de stat în ministerul Energiei. Pe lista consilierilor şi află şi Victor Dan Eugen Strâmbu, medic chirurg și membru al Conducerii Institutului Victor Babeș, numit secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Mihai Ghyka, secretar de stat în Ministerul Culturii

- manager Bergenbier

- director Vodafone

- firmă de consultanță

Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei

- director Petrom

- conducerea Romgaz

- director Porsche

- director ING

- firmă de consultanță

Georgeta Corina Popescu, secretar de stat Ministerul Energiei

- director OMW București

- E.ON

- Electrica

Aristotel Marius Jude, secretar de stat Ministerul Energiei

- conducerea Romgaz

Victor Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăți

- medic chirurg

- membru al Conducerii Institutului Victor Babeș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri