Mandat de arestare emis pe numele lui N. Constantinescu. Judecătorii au îndoieli în legătură cu veridicitatea scrisorii medicale

Data publicării:
nicusor constantinescu crop-3

Judecătorii au emis o motivare critică la adresa documentelor depuse de Nicușor Constantinescu la dosar. Sunt câteva lucruri foarte grave pe care judecătorii le scriu în această motivare. Mai exact, semnătura trecută pe scrisoarea medicală diferă foarte mult față de semnăturile de pe celelalte documente semnate de același medic și care au fost depuse în trecut la dosarul medical al lui Nicușor Constantinescu.

Magistrații mai motivează și că ar fi existat un email trimis de Nicușor Constantinescu către acest medic în care i se solicita exact ce să scrie în acest document transmis instanței de judecată și din care ar fi trebuit să rezulte că el are nevoie neapărată de acest tratament medical în Statele Unite.

Judecătorul de drepturi și libertăți mai spune că diagnosticul trecut și modul în care este elaborată și prezentată starea de sănătate duce la ideea că Nicușor Constantinescu poate fi tratat într-un spital public din România, sub paza Poliției. Din aceste motive, judecătorii au hotărât să emită acest mandat de arestare de 30 de zile.

În momentul de față, din motivare nu rezultă că scrisoarea prin care Nicușor Constantinescu are nevoie de tratament medical în Statele Unite a fost supusă unei expertize, însă, pentru că este vorba de un mandat de arestare care se judecă de urgență, ar putea fi analiza judecătorului între semnăturile existente pe celelalte documente medicale și semnătura de pe respectiva scrisoare.

În plus, scrisoarea respectivă nu este datată și se folosește expresia „în prezent”, prin urmare nu se face referire la o perioadă anume.

Magistrații mai spun în această motivare că Nicușor Constantinescu a sfidat de foarte multe ori organele judiciare și că este un argument în plus pentru ca ei să admită solicitarea DNA și să emită mandatul de arestare preventivă.

Nicuşor Constantinescu nu mai este de ceva timp în spitalul din Chicago unde a fost operat de cancer. Anunţul a fost făcut săptămâna trecută de soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins încă din luna mai, avocatul Marius Mocanu a spus că Nicuşor Constantinescu „se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”.

Codruţa Constantinescu a mai spus că, în acest moment, liderul PSD locuieşte într-un apartament închiriat, aflat în apropierea spitalului american şi că are nevoie de tratament sub atentă supraveghere medicală.

Nicușor Constantinescu a plecat la tratament în Statele Unite și trebuia să revină în țară la începutul lunii iunie, așa cum a convenit cu procurorul de caz, care i-a permis să meargă la tratament în străinătate, deși avea interdicție de a părăsi țara.

Președintele CJ Constanța a fost trimis în judecată luna trecută pentru acuzațiile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri