Mandatul lui D. Cioloş pentru Consiliul European, discutat în Parlament

Data publicării:
dacian ciolos fb cravata

Mandatul cu care va merge Dacian Cioloș la Consiliul European se referă la migrație, lupta împotriva terorismului, securizarea frontierelor europene și situația din estul Ucrainei. Toate aceste teme vor fi analizate de parlamentari, înainte ca premierul să meargă la Bruxelles.

Membrii comisiilor de afaceri europene pot modifica mandatul premierului.

Anca Boagiu, preşedintele comisiei pentru afaceri europene din Senat: „Dacă mandatul nu va fi modificat în urma dezbaterilor din comisii, acela e mandatul, se votează şi pleacă cu el, dacă va suporta modificări atunci intră la vot în plenul Parlamentului”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că ar fi trebuit să existe o dezbatere în plen indiferent de decizia comisiilor.

Călin Popescu-Tăriceanu: „E o practică greşită, care încalcă şi legea, şi ceea ce spune Curtea Constituţională. Decizia birourilor permanente reunite e una greşită şi diminuează funcţia şi rolul parlamentului ca for de dezbatere”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 şi 18 decembrie. În trecut, reprezentarea României la Bruxelles a fost motiv de ceartă între Traian Băsescu şi Victor Ponta. Fostul preşedinte l-a delegat o singură dată pe fostul premier, la Consiliul European din 22 mai 2013. De atunci, şeful guvernului nu a mai participat la reuniunile liderilor UE.

Citiţi şi

T. Băsescu: Consiliul European de Iarnă e tradiţional destinat politicii externe. Delegarea lui D. Cioloş nu e oportună

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri