Vanghelie, dezvăluiri despre puterea lui Oprea

Data actualizării: Data publicării:
lansare vanghelie 06 INQ Marian Vanghelie
Foto: Inquam Photos

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a povestit cum se făceau numirile în justiție în perioada în care Victor Ponta era premier și care a fost implicarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea în aceste numiri.

lansare vanghelie 06 INQ Marian Vanghelie
Foto: Inquam Photos

„Ponta l-a trimis pe Rus la Kovesi să spună că el e omul. Nu ştiam că a recunoscut Rus că s-au văzut. S-a aflat în partid că Ponta s-a dus să o pună pe Kovesi cu Udrea şi cu Ghiţă. Eram în birou la guvern când era Ponta premier. Eu credeam că Ghiţă are alt interes, dar nu m-am băgat în discuţii. Discuţia şi cred că poate confirma Ghiţă. La un moment dat Ghiţă spunea că o vor americanii. Mă duceam la Ponta, el mă scana pe mine, mă duceam mereu la el”, a povestit Marian Vanghelie la România TV.

„Prin puterea lui Gabriel Oprea au numit şefii Parchetelor unde aveau interes. Totul se făcea cu acceptul lui Ponta, dar nu se băga, că era fricos. Gabriel Oprea făcea numirile şi spera să ajungă şef la SRI. Oprea îi spunea lui Ponta că să facă ceva cu Vanghelie, că e golan, că e ţigan. Şi Victor cu capul în jos îi spunea să se ocupe. Aşa făcea despre mulţi. Gabriel Oprea a comandat în justiţie dinainte să intre în politică”, a spus Marian Vanghelie.

El a adăugat că se temea de faptul că Victor Ponta ar fi putut să-i „facă dosare”.

Fostul primar a mai vorbit despre „şpriţurile lui Oprea cu procurorii seară de seară” și a dezvăluit că atunci când fostul președinte Traian Băsescu era primar, înainte de 2004, „Oprea intra la Curtea de Apel şi ştia ce se întâmplă acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri