Meleșcanu: E posibil ca un român să se fi alăturat grupării teroriste Statul Islamic

Data publicării:
melescanu captura la digi-1

Teodor Meleșcanu menționa pentru prima dată această posibilitate în urmă cu câteva zile, la Digi24.

La observația că există foarte mulți occidentali care luptă alături de Statul Islamic și întrebat dacă știe să fie și români, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Români nu. A fost un singur caz care era pe undeva, pe la mijloc, da sau ba, se rătăcise sau nu, dar din România nu. Dar vreau să vă spun că sunt foarte mulți cetățeni din celelalte state europene. Numai că cetățenii celorlalte state europene circulă și pe teritoriul României cu cărțile de identitate, nu au nevoie de viză, nu au nevoie de pașaport. Deci pericolul pentru România nu este dat numai de românii care s-ar putea întoarce de acolo, ci de toți cetățenii europeni – și ăștia sunt destul de numeroși – la care se adaugă cetățeni din zona balcanică. Cei care se duc sunt îndoctrinați, sunt învățați să producă atacuri teroriste”, a avertizat Teodor Meleșcanu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Joi, la câteva zile mai târziu de la declaraţia iniţială, candidatul Teodor Meleşcanu revine la aceeaşi idee, la postul de radio Europa FM: „A fost la un moment dat un român la care nu a fost foarte clar dacă s-a dus, nu s-a dus, a ajuns până la urmă. (Reporter: A plecat din România ?) Știm că a plecat din România cu intenția să ajungă, nu știm dacă a ajuns, ce a făcut, pentru că nimeni nu poate să urmăreasca foarte bine orice mișcare a oricărui cetățean român, că suntem prea mulți și călătorim foarte mult. Pentru Romania nu este un pericol legat de reîntoarcerea unui român, dacă se confirmă”, a spus fostul șef al SIE. „Cine trebuie să ştie, ştie, nu-i nicio problemă”, a adăugat Teodor Meleșcanu.   

Teodor Meleșcanu candidează ca independent la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Cu câteva zile înainte de a-și depune candidatura, el a anunțat că demisionează de la șefia Serviciului de Informații Externe, funcție în care era numit din 2012, după ce predecesorul său, Mihai Răzvan Ungureanu, a devenit premier.

Invitații „Jurnalului de Seară” de la Digi24 au comentat dacă se cuvine și este corect ca Teodor Meleșcanu să facă publice în campania electorală informații la care a avut privilegiul să aibă acces ca șef al SIE: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri