Meleșcanu, întrebat dacă Băsescu a cerut lista ofițerilor acoperiți: Au fost discuții pe această temă

Data publicării:
teodor melescanu csat - captura

Întrebat dacă şeful statului a cerut o listă cu ofiţerii acoperiţi, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Au fost diverse discuţii legate de această temă. Am înţeles că este o preocuparte a preşedintelui în legătură cu obligaţiile pe care le are în privinţa numirii de miniştri şi membri ai Guvernului, de a-şi da o părere, de a putea să îi refuze”.

Ulterior, Teodor Meleșcanu a fost întrebat din nou dacă Traian Băsescu a cerut punctual sau o listă mai lungă cu ofițerii acoperiți. „Nu a fost niciun fel de cerere, v-am spus că e o discuţie", a răspuns șeful SIE. „Măi copii, v-am spus tot ce se putea spune, aţi avut in extenso, nu pot să vă fac emisiunile eu, acum. O să vin mai târziu", a completat Meleşcanu, la insistențele jurnaliștilor, el precizând că nu doreşte să mai facă declaraţii pe această temă, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Adevărul Live, că a discutat cu şefii SRI şi SIE, George Maior, respectiv Teodor Meleşcanu, despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind ofiţerul acoperit.

”Sigur că am discutat, pentru că ideea era să mergem în Parlament, să întrebe Parlamentul pe toţi, să se descopere. Candidaţii erau începutul. Ar fi urmat apoi Tăriceanu, Zgonea, membrii BP. Cei doi şefi au răspuns strict: nu există aşa ceva pentru că ar fi împotriva legii, iar noi nu încălcăm legea”, a spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri