Mesajul arogant al lui Nicolicea pentru românii care vor imunitate ca Rovana Plumb

Data publicării:
171016_COMISIA_JURIDICA_ROVANA_PLUMB_eugen nicolicea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a susţinut, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că atunci când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat, va beneficia de acelaşi tratament ca Rovana Plumb.

171016_COMISIA_JURIDICA_ROVANA_PLUMB_eugen nicolicea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Am constatat că reprezentanţii grupurilor nu au furnizat niciun argument juridic pentru sau împotriva cerereii de urmărire penală, dar ceea ce este mai grav - am observat şi la parlamentari cu mai multe mandate - este că nu cunosc Constituţia pe care  au jurat să o respecte. Astfel, o gravă confuzie, care nu e făcută prima dată de acea persoană, confundă imunitatea parlamentară cu protecţia ministrului sau fostului ministru pentru faptele făcute în calitate de ministru. (...) Trebuie să spun pentru toată lumea - deputaţii nu au imunitate decât pentru voturi şi pentru declaraţii politice. Aţi văzut cumva acuma să vorbească de vreo acuzaţie cu privire la voturi sau declaraţii politice? Ci acuzaţii cu privire la activitatea de fost membru al Guvernului. Imunitatea parlamentară este prevăzută la art. 72, nu la art. 109 şi acolo se spune că deputatul şi senatorul poate fi urmărit şi trimis în judecată pentru fapte care n-au legătură cu voturile, adică prostia aceea că nu eşti ca un simplu cetăţean este chiar prostie”, a spus Nicolicea în plenul Camerei Deputaților, potrivit News.ro. 

El a mai spus că atunci când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat, va beneficia de acelaşi tratament.

„Deputatul este trimis în judecată şi urmărit penal ca un simplu cetăţean. Singura protecţia o are pentru fapte pe care nu le poate face simplu cetăţean, şi anume declaraţii în faţa Camerei şi voturi în Cameră. Când simplul cetăţean va fi ales şi va ajunge să dea voturi în Cameră sau va face declaraţii politice în calitate de deputat, va beneficia de acelaşi tratament. Repet pentru toată lumea, că ne-am săturat să arunce cu noroi asupra Parlamentului - parlamentarii n-au imunitate decât pentru voturi şi declaraţii, ceea ce nu este cazul. Ne-am săturat de aceste prostii rostite de la acest microfon şi perpetuate şi multiplicate în spaţiul public”, a mai susţinut Nicolicea.

PNL și USR au criticat dur votul din plenul Camerei Deputaților în urma căruia fostul ministru și în continuare deputat Rovana Plumb a rămas cu imunitatea parlamentară. Ludovic Orban, președintele PNL, a spus că „o majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României”. Cristian Ghinea, deputat USR, a afirmat că „Parlamentul nu este tribunal”. (Detalii aici)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri