Mesajul lui Klaus Iohannis după anunțul despre summit-ul UE de la Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
170824_iohannis_gest_CONFERINTA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele Klaus Iohannis a salutat propunerea lui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019.

170824_iohannis_gest_CONFERINTA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„În timpul mandatului său la conducerea Consiliului Uniunii Europene, România va continua să acționeze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructivă, unitară și pro-europeană în ceea ce privește măsurile care vor fi adoptate și care vizează viitorul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele „apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene și de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în discursul susținut în fața Parlamentului European. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice”, se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis spune că „apreciază reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen”.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus organizarea unui summit extraordinar al UE la 30 martie 2019, a doua zi după ieșirea Marii Britanii din UE, având ca temă viitorul uniunii. El a propus ca summit-ul să aibă loc la Sibiu, în condițiile în care România va deține președinția rotativă a UE în prima jumătate din 2019.

Pe de altă parte, tot astăzi, în discursul său anual privind starea uniunii, Junker a mai spus că Bulgaria și România trebuie să fie primite rapid în spațiul Schengen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri