Mesajul lui V. Ponta pentru R. Beligan: Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi

Data publicării:
radu beligan

 

Maestrului Radu Beligan: Am primit ca pe un dar uimitor vestea că mă susţineţi. Dar acum citesc şi nu-mi vine să cred ce cuvinte vă sunt adresate public de către oameni care sunt datori să vă respecte. Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi. Vă cer iertare şi din partea celor care şi-au mai găsit o ţintă fiindcă nu pot trăi altfel decât încercând să doboare valori.
"Mândri că suntem români" nu e un slogan, nu e un gând banal, nu e naţionalism ieftin. Este un îndemn: să respectăm cu adevărat ce avem preţios şi ce ne face mai buni. De pildă, să îl respectăm pe maestrul Radu Beligan pentru tot ce a făcut şi face pentru noi. La fel cum trebuie să îi respectăm şi pe cei care nu ne susţin”, a scris premierul pe pagina personală de Facebook.

Andrei Pleşu i-a transmis o scrisoare deschisă actorului Radu Beligan, după ce acesta şi-a arătat susţinerea pentru premierul Victor Ponta. Scriitorul l-a criticat pe maestru că îşi leagă numele şi prestigiul de „un caraghios”.

Aţi simţit nevoia, la vârsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul "stadionului" de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificându-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricât de pătată era ea. Ca şi acum”, a scris Andrei Pleșu în scrisoarea publicată peadevărul.ro.

Reacţia scriitorului vine după ce, sâmbătă, actorul Radu Beligan a anunţat, printr-un mesaj video, că este alături de Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri