Mihai Răzvan Ungureanu: "Domnul Ponta va rămâne în curând singur"

Data publicării:
Mihai Razvan Ungureanu - mfax

Mihai Răzvan Ungureanu solicită demisia premierului Victor Ponta, „pentru credilitatea democraţiei române, pentru poziţia României în străinătate, dar și pentru relația cu partenerii noştri europeni”.

Suntem într-o situaţie fără precedent, iar calitatea de urmărit penal pe care o are premierul României ne aduce în situația de a solicita demisia domniei sale şi nu în ultimul rând redesenarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi în executiv. În după-amiaza acestei zile vom participa la consultările angajate de Administrația Prezidenţială. Ne bucurăm că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD condusă de premierul urmărit penal al României, măcar în felul acesta neintersectarea noastră ne pune în situaţia de a fi consistenţi în legătură cu promisiunea făcută ieri: de a nu fi alături la niciun fel de proces politic şi niciun dialog”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Domnul Ponta va rămâne în curând singur şi în partidul domniei sale şi în coaliţia guvernamentală. Încercarea disperată de a se agăța de putere în speranţa că, calitatea de prim-ministru îl fereşte de colții justiţiei, poate avea un efect distructiv asupra PSD. Această disperare se resimte în graba de a solicita un vot rapid în Camera Deputaţilor, în privinţa ridicării imunităţii parlamentare. Se teme de mişcările de stradă, de protestele de stradă, de cetăţenii României care nu doresc să fie cercetaţi”, a precizat Ungureanu.

Fostul premier a spus că vor ataca la CCR votul dat în Senat pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri