Mihai Şora: Duminică voi fi în Piața Universității. Nu e totul pierdut

Data actualizării: Data publicării:
mihai sora
Foto: Facebook

Filosoful Mihai Şora scrie, pe Facebook, că duminică va merge la mitingul anunţat în Piaţa Universităţii, faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. „În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie pentru oligarhi”, spune Şora.

mihai sora

„Să revenim la elefanţii noştri. În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preş ori după uşă, în pivniţă sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Şi - câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de ţara lor, de viitorul copiilor lor - nu este totul pierdut. Mâine după-amiază voi fi în Piaţa Universităţii”, a scris Mihai Şora.

Şi supravieţuitori ai incendiului din Clubul Colectiv spun că vor merge la protestele de duminică din Piaţa Universităţii.

Cătălin Scânteie, victimă a incendiului din 30 octombrie 2015, a ieşit în stradă şi miercuri seară, împreună cu soţia lui, Sanda, şi ea victimă în Colectiv.

„Am ieşit în stradă pentru că ne-am săturat de hoţie şi corupţie. Mai grav este când aceşti corupţi sunt la putere şi ne conduc. Toţi nelegiuiţii vor fi scăpaţi prin aceste legi, inclusiv cei vinovaţi de tragedia Colectiv. Se va ieşi şi duminică în stradă, vom fi acolo, plătind încă o dată preţul că trăim în România, cerând din nou ca cei vinovaţi să plătească. Iertarea vine de la Dumnezeu, legea trebuie să-şi facă treaba”, a spus Cătălin Scânteie.

O altă victimă din Colectiv, Tedy Ursuleanu, spune că va ieşi şi ea duminică în Piaţa Universităţii: „Nu putem să mai închidem ochii. Tot ce a încercat Vlad Voiculescu să facă lunile astea s-a dus pe apa sâmbetei într-o săptămână. E deja bătaie de joc. Nu pot decât să sper că se va ajunge la un alt noiembrie 2015, cert este că se cere aşa ceva, altfel nu văd să se schimbe ceva, nu văd ca noii guvernanţi să sprijine mai departe populaţia. Totul e pentru ei şi atât. Dacă nu vor să înţeleagă de bună voie, s-ar putea să se ajungă şi acolo. E puterea oamenilor, glasul şi nevoile lor nu mai sunt demult ascultaţi”.

Un nou protest faţă de proiectele de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, este anunţat pe Facebook pentru duminică, la ora 17:00, în Piaţa Universităţii, de unde organizatorii vor să plece în marş spre Palatul Victoria. Proteste similare sunt anunţate pentru duminică la ora 17:00 şi în mai multe oraşe din ţară: Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

„Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale PSD şi ALDE”, spun organizatorii protestului, care susţin că ar mai trebui cerută demisia ministrului Sănătăţii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum şi demisia preşedintelui CNA, pentru „lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică”. „Nu-l uităm pe Ciorbea”, spun organizatorii.

Proteste au avut loc şi miercuri seară, când aproximativ trei mii de oameni au ajuns în marş, din Piaţa Universităţii, în faţa sediului Guvernului, scandând „Demisia, demisia!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Jos penalii!”, „La închisoare, nu la guvernare!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Hoţii!”, „România, trezeşte-te!”, „PSD, ciuma roşie!”, „ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri