Mihail Vlasov, la un pas de eliberare condiționată. A efectuat jumătate din pedeapsă

Data actualizării: Data publicării:
vlasov ridicat

Magistrații de la Judecătoria Vaslui au dispus, miercuri, eliberarea condiționată a fostului președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României Mihail Vlasov, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Decizia instanței vasluiene nu este definitivă, ea putând fi atacată de DNA în termen de trei zile de la comunicare.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv în luna iunie a anului 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Inițial, Vlasov fusese condamnat, de Curtea de Apel București, la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanța supremă a admis apelul declarat de DNA și a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.

Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Ulterior, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de dare de mită, după ce a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituția Registrului Comerțului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiției în cea a Camerei de Comerț și Industrie a României, pe care Vlasov o conducea. În cel de-al doilea dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani și 8 luni de închisoare. El a executat doi ani și trei luni în regim penitenciar, a stat o lună în arest preventiv și alte două luni în arest la domiciliu.

În noiembrie 2016, fostul președinte al CCIR a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar, alături de fiica sa, Ingrid Vlasov. Mihail Vlasov a fost acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri. Prejudiciul total estimat în dosar depășește 60 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri