Ministrul Apărării s-a întâlnit în SUA, neoficial, cu Cristian Burci și un lobby-ist controversat

Data actualizării: Data publicării:
SD hosts Romanian minister of defense
James Mattis și Mihai Fifor. Foto: MApN

Mihai Fifor, noul ministru al Apărării, a avut în vizita oficială din SUA, pe lângă cea cu secretarul american al Apărării, James Mattis, și o întâlnire neoficială. Cozmin Gușă a declarat la Realitatea TV că ministrul român s-a întâlnit la un restaurant cu omul de afaceri Cristian Burci și Elliott Broidy, un personaj controversat și apropiat de Donald Trump.

SD hosts Romanian minister of defense
James Mattis și Mihai Fifor. Foto: MApN

Potrivit lui Cozmin Gușă, prânzul dintre cei trei a avut loc după întâlnirea ministrului Apărării cu reprezentanții a trei companii americane din domeniul industriei de apărare - Raytheon, Lockheed Martin și Bell Helicopters.

Elliott Broidy este același om care a i-a invitat pe Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA, în luna ianuarie, când președintele PSD s-a fotografiat cu Donald Trump într-un restaurant.

El a ocupat funcția de vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi este membru al Partidului Republican, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cauţiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.

Potrivit romaniacurata.ro, Cristian Burci nu are afaceri în industria de apărare, dar a fost implicat într-o industrie conexă - producţia şi reparaţia vagoanelor de marfă. După Revoluţie, Burci a preluat producătorul român de vagoane Astra Arad, însă în 2012 a vândut pachetul majoritar către investitorul german Thomas Manns.

Până la ora publicării acestei știri ministrul Apărării nu a oferit un punct de vedere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri