Ministrul Culturii se răzgândește încă o dată: Nu îmi dau demisia înainte de Paște

Data publicării:
vlad alexandrescu 24 de minute-1
Foto: Digi 24

Vlad Alexandrescu le-a mulțumit celor care l-au susținut în ultimele zile, după ce anunțul că premierul Dacian Cioloș i-a ceeur demisia.

El a spus că mesajul pe care l-a primit este că reforma pe care a început-o „răspunde unei așteptări generale de înnoire în sectorul cultural”.

Ministrul Culturii a arătat că tocmai această reformă este acum în pericol și a subliniat că nu își va depune încă demisia. De asemenea, Vlad Alexandrescu a spus că el și cei care îi susțin viziunea „trebuie și pot să se impună”.   

Anunțul de pe Facebook, vine după ce, în această dimineață, Vlad Alexandrescu și-a nuanțat declarațiile cu privire la demisia sa de la Ministerul Culturii. El a spus că va demisiona dacă reforma pe care a început-o este continuată. De altfel, ministrul i-a cerut acest lucru premierului în mod expres și în anunțul inițial privind demisia sa. 

„Dacă reforma este periclitată și dacă demisia mea rezolvă continuarea reformei, eu sunt în continuare dispus să mi-o dau, să pun mandatul meu de ministru al culturii în mâinile prim-ministrului. Nu se pune problema unei neîncrederi între mine şi prim-ministru. Prim-ministrul și-a manifestat susţinerea cu privire la reforma pe care am început-o chiar în contextul discuţiilor din ultimele zile, a făcut-o public. Au fost unele rezerve cu privire la modul de a gestiona situaţia de la Operă, dar nu există niciun fel de neîncredee, de cotestare a reformei pe care am început-o şi asta îmi dă încredere că aceasta va fi continuată”, a declarat Vlad Alexandrescu vineri dimineață.

Premierul Dacian Cioloș i-a cerut, miercuri, lui Vlad Alexandrescu să își dea demisia în urma scandalului de la Operă. Mandataul său în fruntea Ministerului Culturii a fost marcat de numeroase reveniri grăbite asupra deciziilor luate. În cazul Operei, a numit și revocat trei directori în doar câteva săptămâni. Revenirea asupra deciziilor inițiale s-a făcut și atunci, ca și azi, ca urmare a unor reacții ale ”străzii”, respectiv a angajaților Operei.

Citiți și; 
Ministrul Culturii își nuanțează poziția în privința demisiei

Vlad Alexandrescu: Criticile președintelui Iohannis au fost injuste

Susținători ai ministrului demisionar al Culturii au protestat la Guvern

OPINIE. Dan Turturică: De ce trebuia demis ministrul Vlad Alexandrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri