Ministrul de Interne a declarat în Comisia SRI că a primit 3 SMS-uri

Data actualizării: Data publicării:
carmen-dan-465x390

Şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi ministrul de interne, Carmen Dan, au fost audiaţi de Comisia parlamentară de Control al SRI. La ieşirea de la audieri, niciunul dintre ei nu a vrut să facă declaraţii.

carmen-dan-465x390

Cei doi au dat explicaţii privind incidentele de săptămâna trecută, de la protestele din Piaţa Victoriei. Asta după ce ministrul de Interne a acuzat SRI că nu a transmis informaţii cu privire la grupurile violente care ai ajuns în Piaţa Victoriei. În replică, directorul SRI a declarat că angajaţii săi au respectat întocmai protocoalele.

„Doamna ministru a spus că a primit niște SMS-uri, am verificat, s-au transmis, confirmate de ambele părți, și că acele SMS-uri n-au conținut date suplimentare celor pe care Ministerul de Interne le avea. Am spus că comunicarea interinstituțională a fost amplificată și derulată la nivelul cel mai înalt și am mai spus că, începând cu data de 2, beneficiarii legali de informații au primit un număr important de informări cu privire la subiectele aflate în discuție. (...) Doamna ministru a spus că a primit trei SMS-uri. Discuția o putem face, câte SMS-uri, semnate, nesemnate, dar cred că-i mai puțin relevant”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de control a SRI.

Ce declara Carmen Dan pe 2 februarie: „Eu nu am primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare. Aseară, între 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu și şeful Poliției Bogdan Despescu au primit mesaje SMS de la ofițer din cadrul SRI. Datele primite nu semnalau riscuri în privința tulburării ordinii publice, intenția de a denatura caracterul manifestației, respectiv dacă urmau să facă acte de violență și nici dacă aveau mijloace pe care să le utilizeze în acest scop.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri