Ministrul Gavrilescu, țipând la jurnaliști: „Să fiți un pic optimiști și să vă gândiți și la lucrurile bune”

Data actualizării: Data publicării:
Gratiela Gavrilescu

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a avut o răbufnire nervoasă într-o conferință de presă la Bistrița, deranjată de un jurnalist care îi spunea că sistemul pe care ea îl dă dea drept exemplu de bune practici de fapt nu funcționează.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Mediului a avut, luni, o deplasare la Bistrița, pentru a evalua starea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor. Vizita a fost relatată de publicația locală Bistrițeanul.

Ca un bun român, cunosc realitatea din țară și-mi doresc ca lucrurile să fie făcute într-o direcție bună și să nu mai avem niciun fel de problemă, pentru că deja am avut atât de multe și cred că ar trebui să nu mai fim trași și nelăsați să facem lucruri bune în România”, și-a început ministrul Mediului alocuțiunea, în fața jurnaliștilor și sub privirile aprobatoare ale reprezentanților autorităților locale.

Grațiela Gavrilescu (ALDE) a fost deranjată, apoi, de faptul că jurnaliștii i-au atras atenția că Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Bistrița, pe care ea îl lăuda, nu funcționează cum ar trebui.

Eu aș spune să încercăm să fim optimiști și să nu mai aruncăm așa (...). Cred că nu eram niciunul dintre noi acum cinci ani. Eu nu eram și nici de aicea. Eu zic așa: să fiți un pic optimiști și să vă gândiți și la lucrurile bune, că oricum lucrurile merg într-o direcție în care la alții nici măcar nu se gândesc”, a spus apăsat ministrul Mediului.

Când un jurnalist insistă în a-i atrage atenția asupra problemelor existente, Gavrilescu începe să-și iasă din fire: „Dar, poate că vă gândiți la ce-o să fie, da? și de ce nu ați fost să vă duceți să întrebați pe cei care nu au făcut niciodată să respecte legea (...) Zic și eu, ma gândesc. Tot așa de drăguți și de simpatici sunteți și cu dânșii?”.

La scurt timp, ministrul începe să țipe cu adevărat la jurnalistul insistent: „Am o rugăminte, care să finalizeze astăzi, domnule. Dacă vorbiți limba română. În ce limbă tre' să vorbim ca să-nțelegem? Da? Față de ceilalți, care nici măcar nu au mișcat un ac și v-am spus astăzi versus Cluj (Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Cluj - n.r.). Și din momentul acesta vă spun «La revedere!» și vă mulțumesc”.

După care s-a ridicat și a plecat din conferința de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri