Ministrul Muncii, după declaraţia lui Tudose: Nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare

Data actualizării: Data publicării:
pensionari agerpres_7580528

Lia Olguța Vasilescu susține că declarația premierului Mihai Tudose privind creșterea vârstei de pensionare a fost înțeleasă greșit și că în proiectul legii pensionării aflat în lucru la Ministerul Sănătății nu este prevăzută o astfel de măsură.

pensionari agerpres_7580528
Sursă foto: Agerpres

Nu este decisă nicio creștere a vârstei de pensionare. Vă rog să luați declarația premierului care spune foarte clar că nu se pune problema la noi pentru că avem o altă medie de viață și că, într-un an-doi, poate, dacă crește media de viață, se va putea pune problema de acest lucru. Dar, pe legea pensiilor pe care noi o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare și nici premierul nu a comunicat altceva. Haideți să fim foarte atenți la ce se comunică”, a precizat ministrul Muncii într-o intervenție la Antena 3.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că nu este exclus să se ia în calcul creșterea vârstei de pensionare, dar a lăsat a se înțelege că o astfel de discuție nu se va face într-un viitor tocmai apropiat.

„Sigur, dacă ajungem și noi la 80 de ani media de viață, la 85, la 90 de ani, ca alte țări, se poate pune problema, dar deocamdată nu se pune problema. Noi avem media de viață de 72 de ani la bărbați și 79 de ani la femei”, a declarat Vasilescu.

Miercuri, într-un interviu acordat Agerpres, premierul Mihai Tudose a spus că, „deocamdată”, vârsta de pensionare o să crească „cu un an-doi”. „Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a declarat Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri