Mircea Diaconu și Vadim Tudor pot candida la europarlamentare

Data publicării:
mircea diaconu crop -Mediafax Foto-Raul Stef-1

Prin decizia de astăzi, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public, informează Mediafax.

Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care, miercuri, a menţinut decizia tribunalului, astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

El şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Diaconu anunţase în 19 martie că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

Curtea de Apel a respins miercuri contestaţiile înaintate de Agenţia Naţională de Integritate şi Ministerul Public. Decizia nu mai poate fi atacată de nicio alta instanţă.

Fostul ministru al Culturii candidează ca independent la europarlamentare, după ce şi-a dat demisia din PNL. ANI a susţinut că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii pentru europarlamenatre, pentru că a fost declarat incompatibil şi nu mai poate ocupa o funcţie publică până în 2015.

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi şi că europarlamentarul Vadim Tudor poate candida pentru încă un mandat în Parlamentul European. Și candidatura sa fusese respinsă de BEC.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri