Mircea Dușa, „cel mai fericit ministru al Apărării” 

Data publicării:
MINISTRU

Astăzi sunt cel mai fericit ministru al Apărării, pentru că toate partidele politice au fost de acord să mărim bugetul Ministerului Apărării, astfel ca în 2017 să ajungem la 2% din PIB. E o coincidenţă astăzi, când preşedintele a chemat la consultări partidele politice, să finalizăm unul dintre programele majore de înzestrare şi modernizare ale Armatei Române, anume programul de dotare cu aeronave de transport trupe şi cargo, transport strategic scurt şi mediu curier", a spus ministrul Apărării, scrie Mediafax. 

Duşa a menţionat că aeronava face part dintr-o serie de şapte avioane Spartan şi că valoarea totală a contractului este de 216 milioane euro. Referitor la achiziţionarea aeronavei, Duşa a apeciat că este o ”realizare deosebită” şi că este vorba despre ”un program ambiţios”.

"Anul 2014, din punct de vedere bugetar, a fost cel mai bun din ultimii opt ani ai MAPN. Sperăm ca odată cu majorarea bugetelor pe 2015 şi 2016 să continue programele majore de înzestrare a armatei şi să ridicăm gradul operaţional al forţelor Armatei Române, indiferent de categoriile de forţe", a adăugat ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după primele consultări cu partidele parlamentare din mandat, că a propus pentru prima dată în 25 de ani de la Revoluţie, încheierea unui acord asumat de întreg spectrul politic, pentru domeniul Apărării şi că a obţinul consensul în acest sens.

Am chemat astăzi partidele la consultări pentru a le propune pentru prima dată, în 25 de ani de la Revoluţie, încheierea unui acord asumat de întregul spectru politic, pentru domeniul Apărării”, a afirmat şeful statului, precizând că ”a obţinut consensul necesar pentru ca bugetul alocat Apărării să atingă nivelul de 2% din PIB în 2017”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri