Mircea Geoană anticipează semnele a peste 15 ani de instabilitate până când se va instaura o nouă ordine mondială

Data publicării:
geoana gest cu degetul

Potrivit lui Geoană, ceea ce se întâmplă în România, inclusiv din perspectiva crizei refugiaților din Orientul Mijlociu, este doar un ecou al situației din plan european și global.

„Anticipez semnele a peste 15 ani de instabilitate la nivel mondial până când se va instaura o nouă ordine mondială. Criza refugiaților este doar un aspect al schimbărilor mondiale ce se prefigurează. La fel, agresivitatea Rusiei pe plan extern, față de Ucraina, Moldova și vecinii săi sau evoluția sinuoasă a economiei chineze sunt tot atâtea fațete ale acestei reașezări mondiale. Asocierea țărilor emergente care încearcă să creeze instituții care să rivalizeze cu cele occidentale, precum statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) și-au creat un fond monetar al lor, o bancă de dezvoltare a lor”, a afirmat Geoană.

Liderul PSRO consideră că în acest context european și mondial România trebuie să manifeste maximă prudență în ce privește acțiunile politice pe plan intern.

„România are obligația și totodată singura șansă de a rămâne cu integritate teritorială și forță statală în deceniile ce urmează, pe deoparte să fim atenți în plan intern și să descurajăm orice tentație de partide regionale și de chestiuni care pe motive de frustrare locală riscă să șubrezească ideea de stat național unitar românesc. Nu este acum momentul pentru astfel de inițiative sau acțiuni, se întâmplă mult prea multe lucruri, este mult prea periculos. Noi trebuie să ne întărim, să descentralizăm și să acordăm subsidiaritate, fără îndoială. Dar atenție foarte mare celor care au gânduri de acest gen, pentru că inclusiv în Dobrogea, Moldova și Transilvania am auzit astfel de zvonuri pentru că în clipa de față riscăm să ne jucăm cu focul”, a concluzionat Mircea Geoană.

Partidul Social Românesc organizează între 10 și 13 septembrie, la Eforie Nord, Conferința Națională a partidului cu tema „Momentul T0 în politica românească. Ce urmează?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri