Mircea Geoană, atac la Victor Ponta: Este extrem de şubrezit politic. Practic vorbind, este inutilizabil

Data publicării:
mircea geoana 2mediafax

 

Mircea Geoană - FOTO MediafaxFOTO

Ultimul exemplu de fugă de responsabilitate şi de şubrezenie politică este subiectul redevenţelor. Este o fugă de responsabilitate prin această OUG făcută pe furiş în care toţi românii plătesc. Se ştia de ani de zile, se lucrează de un an de zile la o metodă de calcul a redevenţelor la Ministerul de Finanţe pentru un sistem care să aducă mai mulţi bani la buget şi o justă compensare pentru cetăţenii României.

Decizia de ieri a domnului Ponta este o fugă de responsabilitate. Am fost cu dânsul în delegaţie la Houston, când a spus publicului din cel mai mare centru de energie că un sistem de redevenţe nou va fi introdus în 2015.

Guvernul a ratat șansa de a crește veniturile la buget: taxele pe resurse naturale rămân la fel și în 2015

Candidatul Victor Ponta a sacrificat interesul românului, plătim acum fuga de răspundere a domnului Ponta.

El a crezut că va câştiga prezidenţialele şi după aceea va face ce vrea. A pierdut prezidenţialele, este extrem de şubrezit politic. Din punct de vedere politic este inutilizabil. Astăzi, practic vorbind, este inutilizabil. Nu mai este astăzi capabil să susţină o dezbatere publică în jurul unui subiect controversat.

Este obligaţia Guvernului - sper eu PSD - care va urma după Guvernul Ponta să reia acest subiect. Nu putem sta un an de zile pe redevenţe minuscule.

Eu în continuare cred că PSD are suficiente resurse ca să poată să propune un premier. Este o chestiune de supravieţuire politică pentru PSD”, a declarat Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri