Mircea Geoană: Politicianul este expus, prin natura funcției, tentației „cașcavalului”

Data publicării:
Geoana superjurnal crop

„Să nu fac eu acum pe mironosița, pentru că tentația există. Când ești în funcții foarte importante, inevitabil trec pe lângă tine. Și nu neaparat în sensul că tu provoci. Dar vin oamenii și te-ntreabă: „domnule, facem și noi o treabă”, „ajută-mă și pe mine”. Să nu spui că nu-ți face plăcere să primești două sticle de vin, când vine cineva în vizită la tine. Acolo intervine un buton de alarmă, pe care ți-l pune cineva în cap - la mine au fost părinții – în clipa respectivă să știți că tentația este foarte mare. Un pic și te trezești după aia cum sunt mulți dintre politicieni în zona asta. Vreau să vă spun un lucru, apropo de America -  am trăit niște ani acolo - dar și în Germania, și în Franța și în Anglia și acolo politicianul este expus, prin natura funcției, tentației „cașcavalului”. Și cu cât e economia mai mare, cu atât e roata mai gigantică, că la noi e roata mai micuță”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a spus că există corupție în toate statele. „Întrebarea este dacă ea este într-o zonă cât de cât acceptabilă. Nu că e acceptabilă corupția”. Adică nu iei toată roata, a spus Toni Grecu. „Nu, ia acolo o bucățică de pe margine”, a spus Mircea Geoană. 

Întreaga emisiune „Superjurnal”, difuzată în fiecare duminică de la ora 21:00, poate fi vizionată pe DigiPlay, serviciul de video la cerere, disponibil prin platforma online DigiOnline, la care utilizatorii au acces nelimitat, oriunde şi oricând.

Pe lângă întreaga arhivă a emisiunii „Superjurnal”, pe DigiPlay abonații RCS & RDS, persoane fizice, care au contractat minim un serviciu Digi din portofoliul companiei, au acces la o bibliotecă video cu sute de filme, seriale, iar în curând producţii proprii, documentare, conţinut dedicat copiilor, concerte, precum şi programe create special pentru abonaţii RCS & RDS.

Prezentată de Toni Grecu, emisiunea „Superjurnal” se bazează în primul rând pe conţinut, pe text şi pe imaginile reale preluate de pe sursele de ştiri. Umorul de situaţie specific scheciului este înlocuit cu umorul de text. Din echipă fac parte Claudiu Maier, Jojo, Cătălin Neamţu, Iulian Postelnicu, Cosmin Natanticu, Gicu Andreescu-Gojira.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri