Mircea Geoană şi Marian Vanghelie îşi lansează partidul. "Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni!"

Data publicării:
geoana noul partid

Li se alătură peste 20 de parlamentari, majoritatea din partidul care i-a exclus pe cei doi lideri acum două luni.

Noi vom fi cei ce vom apăra şi promova capitalul românesc atât de firav, atât de puţin reprezentat în structura economiei naţionale. De ce un tânăr din diaspora nu votează PSD? Păi cum poate vota când actuala conducere a blocat în mod deliberat votul acolo? Noi vom face o mişcare ca acei oameni să voteze stânga.

Vom avea în următoarele săptămâni cu grupul iniţial de parlamentari o nouă majoritate, un nou guvern. Vă asigur că ne vom bate pentru principiile şi valorile noastre şi vă propunem în locul sultanatului politic al erei Ponta, în care o familie politică extinsă acaparează toate funcţiile din stat, sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni şi e o mare eliberare pe care o dăm ţării”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD în noiembrie anul trecut, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile, fiind acuzaţi de complot împotriva actualei conduceri. Încă de atunci Mircea Geoană şi Marian Vanghelie vorbeau despre un proiect politic, o alternativă la stânga dominată de PSD.

La începutul anului, au fost înregistrate de către consiliera lui Mircea Geoană la OSIM două mărci: „Partidul Social Democrat Independent” şi „Partidul Social Democraţiei Independente”.

Iar deputatul Oana Niculescu Mizil, care are o relaţie cu Marian Vanghelie, a depus şi ea o cerere pentru marca „Partidul Social Democrat Independent”.

De la momentul excluderii, cei doi foşti social-democraţi au purtat negocieri cu parlamentari din mai toate taberele.

Surse politice declară că li s-au alăturat 20 de parlamentari. Deocamdată, doar 13 nume au fost dezvăluite. Este vorba despre nouă social-democraţi, un senator conservator şi trei foşti parlamentari PPDD, acum neafiliaţi.

Foştii colegi din conducerea PSD spun că nu îşi fac probleme în privinţa majorităţii din Parlament, chiar dacă Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au anunţat şi că mulţi parlamentari social-democraţi ar urma să voteze pentru căderea Guvernului Ponta.

Avem zece în plus. Am înțeles că un coleg și-a anunțat intenția să se înscrie în formațiunea domnului Geoană”, a spus Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD.

„Foarte mulți oameni sunt iritați față de atitudinea lui Mircea Geoană. După CEX, când au fost excluși, au tot sunat”, a spus Liviu Dragnea. Cel mai probabil, Mircea Geoană va fi preşedintele noului partid, secondat de primarul Sectorului 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri