Mircea Geoană: Victor Ponta trebuie să-și dea demisia neîntârziat din funcția de prim-ministru și de președinte al PSD

Data publicării:
mircea geoana 2mediafax

Foto: Mediafax

Victor Ponta trebuie să-și dea demisia neîntârziat din funcția de prim-ministru și de președinte al PSD. Un prim-ministru în funcție, acuzat de 17 fapte de corupție, este obligat, din punct de vedere politic și moral, să plece din toate funcțiile deținute. Interesele României, grav afectate de cel mai grav caz de corupție politică la nivel înalt, trebuie să primeze în fața grupurilor de influență care l-au promovat și susținut pe deja fostul prim-ministru. Politic, începând de astăzi, Victor Ponta este istorie.

Acum îmi dau seama de ce Ponta m-a dat afară din PSD. Pentru că se simțea amenințat de modul corect și democratic în care eu înțeleg să fac politică. Astăzi, când lucrurile sunt clare pentru toți, fac un apel pentru oamenii cinstiți din PSD să construim împreună o stângă autentică, reprezentând interesele celor mulți și nu a unei oligarhii corupte, anti-sociale și anti-naționale. Și să nu mai accepte să fie folosiți ca simplă masă de manevră sau ca paravan de protecție a unui grup de lideri pe care îi leagă interese oculte și nu respectul pentru alegătorii pe care ar trebui să-i reprezinte.

Ce s-a întâmplat astăzi este o rușine pe obrazul României și a social-democrației românești, pe care cu greu o vom corecta. Înainte însă să vorbim de o nouă majoritate și de un nou guvern, va trebui să definim mai întâi elementele esențiale ale unui Nou Proiect de Țară și apoi de un guvern capabil să-l pună în aplicare, alături de un cod etic și profesional strict pentru noua echipă guvernamentală.

Este un moment greu pentru România, dar și o șansă unică pentru un nou început. Corupția generalizată și proasta guvernare i-au privat pe români de dezvoltare și de o viață mai bună. Nu asistăm doar la sfârșitul politic al lui Victor Ponta, ci la apusul vechiului mod de a face politică în România”, spune Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri