Mircea Geoană: Voi prezenta proiectul meu la Congresul PSD. Dacă PSD eșuează, vom construi viitoarea forță centrală a stângii

Data publicării:
mircea geoana 2mediafax

Voi aștepta până la congresul partidului. Voi vedea dacă această această conducere a partidului va da tuturor membrilor de partid, conform statutului, dreptul să voteze. Voi prezenta proiectul meu în fața acestor oameni”, a spus Mircea Geoană.

La un congres, mai ales după pierderea guvernării, vine sala și mătură conducerea înainte să mă prezint eu cu ceva. Dar problema nu este după ce pleacă Ponta, Ghiță și cu Dragnea. Problema este ce facem cu PSD. Prima mea preferință rămâne transformarea autentică a PSD. Am încercat să mai fac o democratizare, m-am oprit undeva la jumătatea drumului, în 2005-2009”, a adăugat senatorul exclus din PSD.

Acesta a anunțat și lansarea unei platforme de idei de stângă, săptămâna viitoare: „Dacă nu se poate și nu se poate și acești oameni vor lua prizonier acest partid, voi fi obligat, ca om de stânga, să punem bazele unei platforme de stânga. O dezbatere publică de platformă, de idei de stânga vom lansa încă de săptămâna viitoare. Ideea de a construi o altă formațiune politică nu este decât o formulă în care, practic, PSD eșuează”.

Eu nu voi asista la moartea stângii românești. Voi da o șansă celui mai mare partid din România să se reinventeze și să meargă mai departe. Dacă oamenii vor să îl ia prizonier și vor, practic, să încheie supremația politică a PSD din ultimii 25 de ani, eu nu pot să stau deoparte. Și vom construi – cu oameni din PSD, cu oameni din afara PSD, cu oameni de stânga – viitoarea forță centrală a stângii românești. O să avem și foarte mult sprijin din străinătate”, a mai spus Mircea Geoană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri