Mircea Geoană: Voi propune o platformă pentru Congresul PSD, voi candida alături de alţi colegi

Data publicării:
mircea geoana 2mediafax-2

Foto: Mediafax

Exclus din PSD în noiembrie anul trecut, Mircea Geoană a fost întrebat, miercuri, la Gândul Live, dacă, în cazul în care ar putea, ar candida la şefia PSD.

În orice organizaţie politică, (...) Congresul este forul suprem, acolo se tranşează toate subiectele, inclusiv de genul excluderii pe care Ponta şi un număr de acoliţi au făcut-o în mod abuziv (...). Voi propune partidului în următoarele zile, în următoarele săptămâni, un proiect politic pentru România, dintr-o perspectivă de stânga autentică, întorşi la valorile noastre şi la ideologia noastră fundamentală, pe criterii de integritate şi competenţă pentru oamenii pe care-i propunem. Voi propune o platformă pentru Congresul PSD şi voi aduna în jurul acestei platforme, sunt convins, foarte mulţi colegi şi colege din generaţiile mai tinere, cele mai experimentate şi sunt convins că vom avea câştig de cauză. În acest moment, eu susţin proiectul, nu atât poziţia. Nu exclud această posibilitate, dar în esenţă proiectul mă interesează mai mult decât orice. (...) Vreau să ajungem în Congres (...), voi candida alături de alţi colegi. Nu poziţiile sunt importante acum, nu este scopul meu în viaţă să fiu preşedinte la PSD sau la noul PSD în eternitate. În acest moment, nu poziţia mea este importantă, ci calitatea proiectului şi calitatea oamenilor care susţin acest proiect”, a spus Mircea Geoană, potrivit Mediafax.

El a adăugat că are „responsabilitatea” să ofere partidului din care provine şi pe care l-a condus „şansa unui nou început”, menţionând că aceasta ar însemna „o platformă” cu care să meargă la congres.

În condiţiile în care partidul va continua să meargă aşa cum merge, să rămână la conducere cu Victor Ponta şi cu Liviu Dragnea, atunci voi avea obligaţia ca noul PSD să fie început ca un proiect nou, ca un partid nou”, a adăugat Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri