Mircea Ionescu-Quintus împlinește astăzi 98 de ani. Ce cadouri a primit

Data publicării:
mircea ionescu quintus inquamphotos 1

FOTO: Inquamphotos.com

Actualizare 16.45. Seniorul liberal a fost sărbătorit de parlamentarii noului PNL, în frunte cu Ludovic Orban, Vasile Blaga, la împlinirea vârstei de 98 de ani. Mulţi dintre cei veniţi să-l sărbătorească pe Mircea Ionescu-Quintus s-au întrecut în a recita epigrame, spre amuzamentul seniorului liberal şi al celor prezenţi.

Venit pe lume în Crimeea / În vremi mai vechi decât Unirea / Duce-nainte odiseea / Chiar cochetând cu nemurirea”, a fost una dintre epigrame, spusă de Ludovic Orban.

Cunoscut pentru epigramele sale, Mircea Ionescu Quintus le-a spus şi el celor prezenţi una dintre ele: „Prin Ploieşti ducându-mi vatra / Am ajuns la vârsta a patra / Când mă mângâie femeia / Eu mă simt abia la a treia”.

De la întâlnirea de la Parlament a lipsit copreşedintele Alina Gorghiu, care a fost plecată din ţară, dar aceasta l-a sunat pe Quintus, după cum a mărturisit chiar el. În plus, Gorghiu a postat, pe pagina de Facebook, o fotografie în care apare alături de Mircea Ionescu Quintus, cu mesajul „La Mulţi Ani, domnule preşedinte!”.

 

Quintus a mărturisit că a fost sunat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta transmiţându-i că regretă că nu poate veni la aniversare şi că i-a trimis la Ploieşti o „maşină cu flori”. „I-am spus: Sunteţi al nostru, dar sunteţi mai sus”, a mai declarat Mircea Ionescu-Quintus, mărturisind că are o relaţie foarte bună cu şeful statului. El a adăugat: „Când pot să îi dau un sfat, mă ascultă, dar nu spuneţi, că e secret de stat”.

El a mai afirmat că a fost sunat de fostul preşedinte Ion Iliescu. „Domnul Constantinescu e bătrân, mai uită”, a adăugat Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a fost sărbătorit şi în plenul Senatului.

„Preşedinte al Senatului, senator timp de două mandate, un om care a dus flacăra liberalismului timp de opt decenii, aniversează miercuri 98 de ani. Este vorba de preşedintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la înalta tribună a Senatului, doresc să-i urez "La mulţi ani!" în numele dumneavoastră, viaţă cât mai lungă, sănătate, fericire şi vă adresez şi dumneavoastră să ajungeţi la această vârstă venerabilă ca reprezentanţi ai partidelor pe care le aveţi în spate”, a declarat de la tribuna Senatului Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL.


Mircea Ionescu-Quintus s-a născut în data de 18 martie 1917, în Cherson, Ucraina. A fost președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001 și senator în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008. A deținut de asemenea funcția de ministru al Justiției în guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri