Misterul candidatului spion nu poate fi spulberat

Data publicării:
big discursul-premierului-victor-ponta-la-sus-inerea-proiectului-bugetului-de-stat-pentru-2013-n-fa-a-parlamentului-3

Parlamentarii nu au ajuns la nicio concluzie după această audiere și au plecat la fel de nelămuriți ca înainte. Silviu Predoiu, directorul interimar al SIE, nu a dorit să facă absolut nicio declarație după audieri.

Mihăiță Calimente, președintele comisiei, a spus care este poziția SIE în acest caz, că SIE nu poate să confirme nici să infirme că Victor Ponta a fost ofițer acoperit, că președintele Traian Băsescu nu avea dreptul să ceară informația despre câți ofițeri acoperiți sau foști ofițeri sunt în Guvern. Însă toate aceste lucruri erau știute deja.

Claudiu Pândru, gândul.info: Ați semnat dumneavostră un document din care reiese că niciuni candidat la prezidenţiale, ministru sau parlametar nu este ofițer acoperit?

Teodor Meleșcanu, fost director SIE: Da, a fost o solicitare din partea comisiei SIE și am semnat acest document. Noi am spus foarte clar că niciunul dintre candidați nu este ofițer acoperit, acoperit sau sub orice alta formă. Timpul trecut nu se poate aplica întrucât potrivit HG 223 din 2013 rezerviștii au dreptul la protecție și în niciun caz nu se poate divulga identitatea lor.

„Ceea ce înseamnă operaţiuni şi ceea ce înseamnă acoperirea personalului sau ofițerilor care lucrează în serviciu, la aceste informații nici comisia nu are acces”, a spus Mihăţă Calimente, președintele comisiei SIE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri