Miting la Guvern, ca la cinema. Opoziţia contestă traseismul politic

Data publicării:
Andreea Paul floricele-1

„La guvernare nu ai făcut nimic, te rog şi hai de mănâncă popcorn. De doi ani la guvernare, Ponta a mâncat popcorn”, a spus Andreea Paul, prim vicepreşedinte PDL. 

Floricele de porumb sunt o aluzie la declaraţia premierului Victor Ponta, care spunea că nu va participa la dezbaterile din primul tur al alegerilor prezidenţiale, ci îşi va lua popcorn şi se va uita la televizor. Adoptarea ordonanţei privind traseismul aleşilor locali nu este singurul motiv de nemulţumire al ACL. Liderii Alianţei Creştin Liberale spun că primarii opoziţiei sunt presaţi să treacă la PSD. 

Această presiune dublată de legalizarea traseismului este un real pericol pentru stabilizarea administraţiei locale. Este o bătaie de joc la adresa votului dat în administraţiile locale”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele PNL 

Asta e o hoţie-hoţie de tip Dragnea şi Ponta”, a spus Vasile Blaga, preşedintele PDL. 

După adoptarea proiectului, liderii opoziţiei îşi pun speranţa în Curtea Constituţională.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut Avocatului Poporului, singurul care poate contesta ordonanţa, să sesizeze CCR. 

„O lege nu poate fi bună până astăzi, 45 de zile nu e bună, o suspendăm şi apoi iar e bună. Aşa ceva nu se întâmplă în nicio democraţie din niciun stat”, a spus europarlamentarul Monica Macovei. 

Avocatul Poporului nu a venit cu un răspuns clar. „Să vedem cum arată. Sunt convins că vor fi şi alte formaţiuni politice care o vor contesta. Sigur ca va trebui să-i acordăm prioritate. Asta e clar. Nu-mi cereţi să ma antepronunţ”, a spus Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. 

Liderii PMP au manifestat în faţa sediului Avocatului Poporului şi s-au declarat împotriva ordonanţei care permite traseismul politic.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri