Mitinguri de solidaritate cu românii în Bulgaria și R. Moldova

Data actualizării: Data publicării:
protest sofia 3

Mitinguri de solidaritate cu protestele din România au avut loc duminică în Bulgaria și în Republica Moldova. La Sofia, în faţa sediului Ambasadei României, participanţii la manifestaţie au venit cu pancarte scrise în română, engleză şi bulgară.

 

protest sofia 2

protest sofia 3

La protest participă peste 100 de persoane, români şi bulgari, care scandează  având ca fundal sonor muzică rock şi agitând pancarte pe care scrie „Plecaţi!” sau „Corupţia ucide”.

„Dacă România face un pas în spate în lupta împotriva corupţiei, ar fi un semn foarte rău pentru Bulgaria. În ultimii ani, succesul României a fost una dintre puţinele speranţe că progresele sun posibile”, scriau vineri organizatorii marşului, pe Facebook.

„Veniţi să susţineţi românii care trăiesc la Sofia, care au organizat o manifestaţie de solidaritate cu protestele din România”, era apelul organizatorilor, conform News.ro.

Moldovenii, alături de protestatarii din România

La Chişinău are loc un nou Marş al Solidarităţii Protestatarii strânși lângă monumentul lui Ştefan cel Mare scandează „Să vă fie frică, poporul se ridică!”. Zeci de protestatari cu drapele şi pancarte au mers și în faţa Ambasadei României, scrie jurnal.md.

chisinau3

chisinau
Fotografii: jurnal.md

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri