Monica Macovei: Am depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Victor Ponta

Data publicării:
MONICA MACOVEI -Mediafax Foto-Stefan Micsik

"Azi am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Niţu, procur şef al Parchetului General, o plângere penală şi un denunţ penal, deci atât în nume propriu, cât şi în numele cetăţenilor României, prin care solicit anchetarea de urgenţă şi în mod imparţial şi independent a următorilor: Victor Viorel Ponta - prim-ministru şi candidat la alegerile prezidenţiale, Titus Corlăţean - ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Stanoevici - ministru delegat pentru românii de pretutindeni şi preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, care au împiedicat dreptul la vot şi toate celelalte persoane vinovate de împiedicarea la vot a românilor, pentru comiterea următoarelor trei infracţiuni: împiedicarea drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul penal, care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani, abuzul în serviciu prevăzut de art. 297 alin. 1 din Codul penal şi neglijenţă în serviciu prevăzută de art. 298 din Codul penal", a precizat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că solicită procurorului general să rezolve această plângere "de îndată şi cu imparţialitate". Macovei a arătat că toată lumea a văzut cozile din străinătate de la secţiile de votare şi felul în care a decurs procesul de vot din străinătate şi a apreciat că nu se poate trece la turul II al alegerilor prezidenţiale până nu este cercetat felul în care a fost organizat turul I.

În plângerea adresată procurorului general, Macovei a precizat că a cerut Biroului electoral pentru străinătate să-i comunice procesele verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate, dar că acest lucru i-a fost respins.

De asemenea, Macovei a menţionat că este dispusă să fie la dispoziţia cetăţenilor români care au votat în străinătate şi care vor să-şi apere drepturile în instanţă, ea putând să-i reprezinte pro bono.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri