Monica Macovei: Cristian Preda nu-mi spune nici bună ziua, de luni de zile!

Data publicării:
macovei preda - mfax

Întrebată dacă s-a sfătuit cu vechiul său coleg Cristian Preda în legătură cu decizia de a candida ca independent la alegerile prezidențiale, Monica Macovei a spus că nu. Întrebată dacă este în continuare în bune relații cu Cristian Preda, Monica Macovei a răspuns: „Aș spune nu. (...) De exemplu, nu-mi spune nici bună ziua, de luni de zile”. Fostul ministru a adăugat că nu știe de ce și de la ce s-a produs această ruptură. „Vă dați seama că nu mă opresc să-l întreb. Deci, nici nu contează, pur și simplu”, a spus Monica Macovei.

Afirmația europarlamentarului PDL este surprinzătoare, din moment ce Cristian Preda îi urează, într-o postare pe blog din 6 august, succes Monicăi Macovei, salutând demersul acesteia de a candida la președinție ca independentă.

Cândva, Monica Macovei și Cristian Preda împărtășeau vederi similare, fiind considerați liderii grupului „reformatorilor” din PDL. Ulterior, Cristian Preda a demisionat din PDL, după ce a intrat în conflict cu liderul partidului, Vasile Blaga, pe tema scorului slab înregistrat de PDL la alegerile din 2012. Ulterior, Cristian Preda s-a înscris în PMP, partidul susținut de președintele Traian Băsescu, și a devenit europarlamentar al acestei formațiuni.

În schimb, Monica Macovei a rămas în PDL, pe listele căruia a obținut un nou mandat de europarlamentar, pentru ca ulterior să deschidă un nou culoar de disidență în sânul propriului partid, odată cu anunțarea candidaturii sale la președinție ca independent. PDL, care a format o alianță electorală cu PNL, a decis deja că îl va susține la alegerile prezidențiale pe Klaus Iohannis.

Decizia Monicăi Macovei de a candida ca independent, deși rămâne membru PDL, i-a supărat pe liderii PDL Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, dar chiar și președintele Traian Băsescu a criticat-o.

Pe de altă parte, și în PMP apele sunt tulburi în ceea ce privește candidatul la președinție. Anunțat inițial ca prezidențiabil, Cristian Diaconescu a pierdut teren în partid, tot mai multe voci contestându-i candidatura și preferând-o pe cea a Elenei Udrea. Partidul va lua o decizie săptămâna aceasta.

În fața tuturor aceastor dispute, Cristian Preda a făcut un apel la unirea forțelor anti-PSD, avertizând că fărâmițarea dreptei poate produce „efecte neașteptate și dezagreabile”. 

Întrebată, duminică seara, la emisiunea „Kilometrul 0” dacă ar accepta să candideze din partea PMP, Monica Macovei a declarat că este candidat independent și așa va rămâne, dar dacă vreun partid dorește să o susțină ca independent, e binevenit. „Sigur n-am să spun nu sau... o să discutăm!”, a precizat Monica Macovei la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri