Monica Macovei: România nu poate fi condusă de un premier urmărit penal

Data publicării:
monica macovei la digi24 2

 

De la DNA, Victor Ponta trebuie să meargă direct acasă. Ponta nu mai trebuie să fie prim-ministru. România nu poate fi condusă de un premier urmărit penal de procurorii anticorupție pentru 3 infracțiuni: fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani”, a scris Monica Macovei pe contul de Facebook. 

Parlamentul trebuie să scape România de rușinea numită Victor Ponta. Victor Ponta este iresponsabil, își bate joc de...

Posted by Monica Luisa Macovei on Friday, June 5, 2015

Parlamentul trebuie să scape România de rușinea numită Victor Ponta.

Victor Ponta este iresponsabil, își bate joc de români și de țară, refuzând să demisioneze.

Nu există niciun motiv pentru ca parlamentarii să nu aprobe cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise în funcția de prim-ministru. Este vorba de 3 infracțiuni de conflict de interese.

Parlamentul s-a opus de multe ori justiției, nu mai poate continua așa. Imediat după aprobarea Parlamentului, președintele Iohannis să aplice Constituția și să îl suspende din funcție”, potrivit unei declaraţii de presă ulterioare a Monicăi Macovei.

La sfârșitul anului trecut, premierul Victor Ponta declara că va demisiona dacă Direcția Națională Anticorupție va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidențiale. Acum, șeful Guvernului este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să-și prezinte demisia, însă Victor Ponta a replicat că nu demisionează. 

Citiți și

Klaus Iohannis: Solicit demisia lui Victor Ponta
PSD: Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia!
Valeriu Zgonea: Am convocat Biroul Permanent, azi, la ora 17:00 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri