Monica Macovei: Să ne spună Victor Ponta câți bani a luat de la casa de avocatură Șova

Data publicării:
macovei la km 0 rade

Întrebată de ce acest dosar, care datează din 2005 și în care apare și numele premierului, revine în atenția DNA abia acum, în prejama campaniei electorale, Monica Macovei a ținut să precizeze că ea a construit DNA, dar nu controlează DNA.

„E în funcție de probe și de numărul de dosare și de priorități – te duci spre funcțiile mari, astea sunt prioritățile – și în funcție de probe, poate au adunat probe până acum de la Turceni și Rovinari. Nu știu de ce acum. Dar știți cum se întâmplă în România de 20 de ani? Din 2005 toată lumea zice: de ce acum ăsta? Totdeauna se întâmplă ceva pe scena politică, totdeauna zici dar nu era potrivit azi, totdeauna se fac legături, toate sunt speculații”, a declarat europarlamentarul PDL.

Aici e vorba de cei doi, de Ponta și Șova. Deci eu aștept să-l văd și pe Ponta chemat (la DNA – n.r.), pentru că în declarația de interese a lui Ponta scrie că a devenit partener senior la firma de avocatură Șova și asociații și din acel moment, contractele au crescut cu sume fabuloase și foarte rapid, prin acte adiționale. Și trebuie să ne spună Victor Ponta câți bani a luat de la casa de avocatură Șova, ca să știm cât a beneficiat și el de aceste contracte”, a declarat Monica Macovei în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

„Există oameni corupți și oameni care fură din banul public în toate partidele. Toți trebuie să răspundă și să fie cercetați și anchetați și condamnați, dacă sunt găsiți vinovați”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

Monica Macovei consideră că avocații care ajung parlamentari nu ar trebui să nu mai practice avocatura, „tocmai pentru că se înfig în banii publici”. Fostul ministru al Justiției, care acum vrea să candideze ca independent la Președinția României, spune că aceasta este o idee mai veche a sa, pe care, însă, nu a putut să o pună în practică. Propune și o alternativă: „Ar putea să se suspende, că este full time, ești toată ziua în slujba cetățeanului, nu mai alergi când ai un termen la instanță”.

În aceeași emisiune de la Digi24, Monica Macovei a spus că se simte apropiată, ca model politic, de Nelson Mandela.

Declaraţia Monicăi Macovei a fost ironizată de premierul Victor Ponta. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta spune că europarlamentarul PDL seamănă mai degrabă cu liderul comunist Ana Pauker, decât cu Nelson Mandela, prin faptul că „a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste”.

Dan Şova, fost ministru al Transporturilor, considerat un apropiat al lui Victor Ponta, precum şi un fost director al Complexului Turceni, sunt urmăriţi penal pentru un prejudiciu de peste 71 de milioane de lei.

Victor Ponta era partener în societatea de avocatură "Şova şi Asociaţii", atunci când procurorii spun că fostul ministru al Transporturilor ar fi încheiat contracte considerate abuzive cu termocentrale Turceni. La începutul anului, intr-un raport al Inspecţiei Judiciare se spunea că numele lui Victor Ponta apare în anchetele referitoare la modul în care au fost cheltuite bugetele complexurilor energetice Rovinari şi Turceni.

„Eu nu am semnat în viaţa mea niciun contract ca avocat cu Turceni şI cu Rovinari. Deci, repet, cred că-i vorba de domnul Şova”, a spus Victor Ponta.

Nu a fost chemat niciodată la audieri, dar numele premierului Victor Ponta este pomenit în mai multe dosare aflate pe masa procurorilor. Cel mai recent caz este cel al fostului ministru al Transporturilor, Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri