Monica Macovei solicită verificarea tezelor de doctorat coordonate de Gabriel Oprea

Data publicării:
OPREA agerpres 7895828

Solicit ministrului Educației verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor, anularea tezelor plagiate și transparenț...

Posted by Monica Luisa Macovei on Thursday, September 3, 2015

Solicit ministrului Educației verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor, anularea tezelor plagiate și transparență în privința doctoratelor coordonate de Gabriel Oprea.

I-am transmis astăzi ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu o scrisoare, în care solicit:

1. verificarea lucrărilor de masterat și de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului și ai Parlamentului, precum și ale persoanelor cu funcții de conducere în instituțiile publice;

2. anularea tezelor de doctorat plagiate;

3. anunțarea publică a membrilor comisiilor de evaluare;

4. respectarea de îndată a Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin punerea la dispoziția persoanelor interesate a informațiilor solicitate privind tezele de doctorat.

5. modificarea prevederii care stabilește în prezent că tezele de doctorat ale demnitarilor sunt analizate de Consiliul din subordinea Ministerului Educației și trecerea acestei competențe la Comisiile de Etică ale universităților la care au fost obținute titlurile academice”, scrie europarlamentarul Monica Macovei pe blogul său.

„Răspunsul la aceste solicitări este singura soluție pe care Ministerul Educației o are pentru a repara o parte din pagubele de imagine și credibilitate aduse învățământului universitar și mediului academic din România. Solicitarea adresată ministrului Educației a fost înregistrată astăzi, cu nr. 49381/03.09.2015, la Ministerul Educației și Cercetării Științifice”, adaugă fostul ministru al Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri