Moțiunea de cenzură a liberalilor se va vota pe 29 septembrie

Data publicării:
plen parlament inquam photos-2

Actualizare 16:10. Moțiunea de cenzură a liberalilor se va citi miercuri, la ora 10:00, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00.

Titlul moţiunii: „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”

- un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

- un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

- un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;


180 de parlamentari – 119 deputați și 61 de senatori – au semnat moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta. Astăzi se vor reuni Birourile Permanente ale celor două camere pentru a stabili calendarul pentru citirea, dezbaterea și votarea moțiunii, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Moțiunea, cu titlul „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Ponta!”, are doar două pagini, a mai spus liderul deputaților liberali.

Cred că în perioada următoare se vor purta discuții cu toate celelalte grupuri parlamentare, astfel încât să încercăm să îi convingem că până la urmă parlamentarii nu sunt în slujba lui Victor Ponta sau a unor partide. Victor Ponta în fruntea Guvernului astăzi le face rău tuturor cetățenilor români, indiferent că l-au votat sau nu. Răul este generalizat. Sper că va prima înțelepciunea, interesul acestei țări”, a spus Eugen Nicolăescu.

Pe de altă parte, liderii UNPR şi ALDE au anunţat că vor susţine Executivul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri