Motivele pentru care Crin Antonescu a decis să revină în cursa pentru prezidențiale

Data publicării:
antonescu digi2

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0”, Crin Antonescu a spus că atât retragerea, cât și revenirea sa în cursa pentru Cotroceni nu au avut legătură cu negocierile cu PDL pentru unificarea dreptei.

Și anunțul meu de retragere, și revenirea mea nu au nicio legătură cu PDL. Nu a fost vorba de nicio altă sugestie, de niciun element din afara PNL”, a declarat C. Antonescu.

Am avut impresia că, în PNL, părerile sunt împărțite. Am constatat că domnul Klaus Iohannis nu mai respinge...pentru că și domnia sa spusese că nu pune problema candidaturii la președinție. Văzând că ia în considerare și domnia sa, am făut acest pas, să vedem dacă rapid se cristalizează o formulă în PNL și mai departe”, a mai spus fostul președinte al Partidului Național Liberal.

Acesta a menționat și un alt motiv pentru care a decis să revină în lupta pentru funcția supremă în stat: „convingerea foarte puternică a unor oameni din PNL că eu sunt cel mai nimerit candidat pentru Președinția României”.

Crin Antonescu a mai venit cu o explicație pentru decizia sa. „A mai intervenit un element. Și anume voci care, fără să primească o explicație satisfăcătoare pentru retragerea mea, au început să vorbească despre înțelegeri ale mele cu nu stiu cine, despre șantaj, despre lucruri pe care eu nu pot să le permit să rămână legate de imaginea mea. Și atunci am revenit și am spus că am socotit că există, poate, o susținere. De vreme ce părerile continuă să fie împărțite, pe mine nu mă reține nimic. Nu am fost niciodată și nu sunt șantajat. Sunt aici, nu am nicio reținere să mă bat și, până la urmă, o decizie trebuie asumată de partid”, a spus Crin Antonescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri