Motivul pentru care Victor Ponta s-a întors mai repede în țară (surse PSD)

Data publicării:
Victor Ponta in carje sediu Guvern MediafaxFoto 09-2.07

După votul în cazul șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, relaţia de colaborare cu UNPR e şubrezită și mai mult acum, pentru că Victor Ponta a anunţat că anulează ordonanţa prin care se majorează salariile înalţilor demnitari, adoptată de Gabriel Oprea în ultima zi de interimat.

A fost o comunicare foarte proastă, ca în filmele cu surdo-muţi”, a recunoscut Liviu Dragnea, coordonatorul PSD

Social-democraţii se pregătesc pentru ce e mai rău din toamnă și nu exclud alegerile parlamentare anticipate. Liviu Dragnea recunoaşte că în coaliţie lucrurile nu merg tocmai bine şi îi mobilizează pe militanţii PSD pentru luna septembrie: să fie pe poziții și să se aștepte inclusiv la o cădere a guvernului.

Liviu Dragnea se pregăteşte pentru o toamnă politică agitată. Şi se aşteaptă ca şi activiştii PSD să facă acelaşi lucru.

„În luna august, să vă odihniţi, să vă faceţi concediile, pentru că este posibil ca în septembrie să avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră”, a declarat coordonatorul PSD, la Alexandria.

El admite o posibilă cădere a guvernului, odată cu reluarea lucrărilor Parlamentului.

„Să aveţi încredere că acest partid are capacitatea şi forţa interioară să câștige viitoarele alegeri parlamentare și locale. Parlamentare și la termen sau mai grăbite, eventual, pentru că nu știe nimeni ce va fi la toamnă”, a declarat Liviu Dragnea.

De partea cealaltă, liderii PNL au adoptat o rezoluţie prin care cer alegeri anticipate.

Propunerea pe care noi o înaintăm astăzi (vineri – n.r.) și pe care vrem să o agreem și să o discutăm cu toți liderii de partide politice parlamentare este aceea de resetare a scenei politice prin organizarea alegerilor anticipate”, a declarat copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

PNL a anunţat că va depune o nouă moţiune de cenzură în toamnă.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat de preşedintele României, dar într-o perioadă de două luni de la momentul căderii actualului guvern și doar dacă în acest timp sunt respinse două posibile guverne. Iar Liviu Dragnea recunoaşte că în alianţa de guvernare au apărut probleme.

Au fost câteva tulburări în coaliție, nu putem să fim ipocriți, să spunem că nu au fost”, a admis Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri