Mungiu Pippidi (SAR): A fost un mare semn de întrebare după ce am văzut minciunile lui M. Munteanu privind declaraţia de integritate

Data publicării:
alina mungiu pippidi

 

"Pe mine ce m-a deranjat este faptul că el a spus la Digi că a semnat declarația de integritate pe care PNL s-a angajat că o semnează toți candidații, pentru ca după aceea să spună că nu știe dacă a semnat-o, după aceea să spună că nu mai vrea s-o semneze. Ultimul punct în acea declarație de integritate este că nu ai colaborat niciodată cu Securitatea și că nu ești agent acoperit al niciunui serviciu. Și această declarație are o valoare penală, deci, dacă semnezi, este fals în acte, este fals în declarații. Și a fost un semn de mare îngrijorare pentru noi faptul că am văzut aceste declarații contradictorii și minciuni legate de declarația de integritate. Asta ne-a determinat să facem totuși cererea la CNSAS", declarat miercuri, pentru AGERPRES, Alina Mungiu-Pippidi.

În opinia sa, Munteanu trebuia să clarifice "cu mult înainte" acuzațiile privind o eventuală colaborare cu Securitatea.

"Acele informații pe care le avem, eu fiind aici timp de 25 de ani, au fost publicate de mai multe ori în presă. Autenticitatea sau lipsa lor de autenticitate nu a fost niciodată verificată. Înțeleg că s-au mai făcut cereri la CNSAS în decursul timpului. Am văzut că Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, spune foarte explicit că și ei au avut niște documente. Eu am văzut alte documente publicate... Fapt este că atunci când cineva candidează la o asemenea poziție, aceste lucruri trebuie clarificate. El (n.r. Marian Munteanu) trebuia să le clarifice cu mult înainte pentru că acum CNSAS nu mai avea nici timpul fizic până la alegeri să clarifice într-o formă sau alta situația lui", a mai spus președintele SAR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri