N.Bănicioiu: Moţiunea de cenzură a PNL este un fel de autocritică pentru ce au făcut cât au fost la guvernare

Data publicării:
banicioiu FB

Foto: Facebook 

După ce am citit moţiunea mi-am dat seama că este superficial redactată, nu propune nicio soluţie şi este un fel de autocritică pentru ceea ce au făcut ei în perioada guvernării. Foarte multe chestiuni, care nu mai sunt de actualitate în momentul de faţă, nu mai sunt la Ministerul Sănătăţii. Este clar o lipsă de interes şi cred că o lipsă de respect faţă de colegii şi de oamenii care poate îi iau în serios. Moţiunea a fost depusă exact la ultima dezbatere. Totuşi au vrut să vină un pic în ajutorul firmelor de medicamente, dar vestea proastă pentru domnii care au depus moţiunea este că nu o să îi ajute cu nimic”, a spus demnitarul, înainte de a intra la Grupul PSD din Senat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, semnatarii moţiunii „nu au vrut niciodată să scadă preţul medicamentelor”, în perioada în care se aflau la guvernare

Aceşti colegi nu au pus în aplicare şi nu au vrut niciodată să scadă preţul medicamentelor ceea ce mă face să cred că nici astăzi nu vor acest lucru, dar, din fericire, nu mai depinde de ei. Practic astăzi a fost dezbaterea finală pe preţurile calculate care sunt deja în transparenţă decizională", a mai spus Bănicioiu.

PNL va depune vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, urmând ca până joi liderii de grup liberali să poarte discuții cu privire la acest document, a declarat marți purtătorul ce cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

Săptămâna aceasta este săptămâna în care PNL va depune în Parlamentul României moțiunea de cenzură, vineri este ziua aleasă pentru a face acest demers. Până joi, liderii noștri vor prezenta moțiunea de cenzură și vor avansa proiectul de text propus de către PNL tuturor celorlalte grupuri din Parlamentul României, pentru a ajunge la o moțiune susținută de un număr cât mai mare de parlamentari și pentru a asigura succesul acestui demers”, a spus Ionuț Stroe după ședința comisiei de unificare a PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri