Năstase: Protestatarii să fie duși în Piața Victoriei cu baloane cu heliu

Data actualizării: Data publicării:
adrian nastase foto facebook 04 08 2015

Fostul premier PSD Adrian Năstase spune că persoanele care protestează, „din când în când”, în Piața Victoriei, cer respectarea legilor, deși traversează prin locuri nepermise pentru a ajunge în centrul pieței. Fostul prim-ministru social-democrat, de două ori condamnat pentru fapte de corupție, formulează și câteva propuneri ironice de rezolvare a situației.

Într-o postare pe propriul blog intitulată „Nu #rezist să pun o întrebare”, Adrian Năstase arată că Piața Victoriei s-a transformat „într-un fel de Hyde Park, unde se strâng, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii în brațe, câini, ultrași, etc.”.

„Întrebarea care mă frământă, însă, așteptând, în fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, în «insula» din mijlocul pieței, apărătorii statului de drept, în condițiile în care nu există nicio trecere de pietoni între trotuare și «insula respectivă?!», scrie fostul premier PSD. Și tot el trage concluzia: „Apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când în când, în piață, tineri sau mai puțin tineri, încalcă legea, traversând prin locuri nepermise, pentru a ajunge în mijlocul pieței. Desigur, în numele valorilor și principiilor europene. Și sub privirile îngăduitoare ale polițiștilor din zonă. (...) Unii ar spune, inclusiv Socrate, că pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai întâi, tu însuți să le respecți”.

În continuare, Năstase formulează, cu ironie, și câteva propuneri de rezolvare a situației. „Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa până în centrul pieței. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care să iasă în mijlocul pieței. Ar putea fi organizat și un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până în piață”, scrie ex-premierul PSD, adăugând că mai are și alte idei, dar că-l împiedică să le facă publice interdicțiile electorale dictate de magistrați în dosarele sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri