Neconcordanţe între Victor Ponta și Liviu Dragnea pe tema candidatului la Președinție

Data publicării:
ponta cu dragnea incruntat

Victor Ponta nu se grăbeşte deloc să anunţe că va candida la alegerile prezidenţiale. Şi nici nu exclude ca, în cursa internă din partid, să intre mai multe persoane. De altfel, PSD a stabilit să facă sondaje pentru a vedea cine este mai bine plasat.

„Candidatul la prezidențiale nu poate fi stabilit decât de congres. Congresul se va desfășura în septembrie. Până atunci, probabil că oricând putem anunța cine suntem cei care eventual candidam. Lista este foarte scurtă”, a spus premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, inclusiv Mircea Geoană ar putea fi cadidatul PSD-ului în cursa pentru Palatul Cotroceni, însă recunoaște că mesajele din partid nu sunt foarte încurajatoare în acest sens.

De cealaltă parte, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, nici nu vrea să audă de vreo listă de candidaţi. Mai mult, crede că strategia de amânare a anunţului este contraproductivă pentru PSD.

Nu avem o listă scurtă în partid. Adică în partid nu se fac liste pentru candidaturi la funcția de președinte al României. Eu nu cred că putem lăsa să treacă vara până să stabilim în PSD pe cine susținem. Și organizațiile noastre au nevoie de un reper pentru alegerile prezidențiale. Pentru că altfel se uita la alți colegi care se autotrec pe tot felul de liste și nu aș vrea să apară confuzie în partid”, a spus Liviu Dragnea.

Primii doi oameni din PSD s-au mai contrazis şi cu alte ocazii, pe teme la fel de serioase. Numirea lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului era dezaprobată de Liviu Dragnea, chiar în timp ce Victor Ponta negocia cu fostul liberal.

„Preşedinția Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele USL din zona liberală. Aşa cred eu că e bine”, spunea Victor Ponta.

În cele din urmă, PSD l-a sprijinit pe Călin Popescu Tăriceanu să preia şefia Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri